torsdag 31 oktober 2013

Recept kycklinsoppa

Kycklingsoppa

  1. Skala och tärna moroten fint, strimla purjolöken. 
  2. Koka upp vatten, fond och tomatpuré.
  3.  Häll i risoni och koka 6 min. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare 5 min. 
  4. Dela kycklingfiléerna på längden och skär dem i skivor.
  5.  Stek dem 3–4 min i smör, curry och salt.
  6.  Lägg kycklingbitarna i soppan och smaka av med salt. 
  7. 4. Servera med lite turkisk yoghurt, hackad persilja och bröd.





Ingrediens


2 stmorötter
0,5 stpurjolök
1,3 lvatten
4 mskkycklingfond, koncentrerad
2 msktomatpuré
0,75 dlrisoni
3 stkycklingfiléer
1 msksmör
1 mskcurry
1 tsk



salt



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar